Opti-free PureMoist

Opti-free PureMoist er en af de mest anbefalede kontaktlinsevæsker i verden. Denne multifunktionelle kontaktlinsevæske hjælper dig med at få renset og plejet dine kontaktlinser, så får den allerbedste komfort og hygiejne.

Brug trygt Opti-free PureMoist, som sikrer tryghed og skarpt syn hele dagen.

Bruger du ugentlige, 14-dages eller månedlige kontaktlinser, så er du vant til at rense og pleje dine kontaktlinser med kontaktlinsevæske. Der er dog forskel på de forskellige kontaktlinsevæsker. Forskellen er blandt andet, hvor effektive kontaktlinsevæskerne dræber bakterier, støv og andre partikler på dine kontaktlinser. Primært er det indholdet af kontaktlinsevæsken, som afgør effektiviteten af rensningen. Opti-free PureMoist anbefales af mange optikere og øjenlæger verden over, grundet kontaktlinsevæskens effektivitet i at behandle uønskede partikler på dine kontaktlinser. Dette skyldes kontaktlinsevæskens indhold af POLYQUAD® og ALDOX®, som er virkemidler der aktivt renser og desinficerer kontaktlinser for bakterier 1

Du kan derfor stole på, at Opti-free PureMoist sørger for at dine kontaktlinser er hygiejniske ved korrekt rengøring. Dertil, er Opti-free PureMoist ikke blot kendt for effektivitet i rensning af dine kontaktlinser, men også for den komfort du får. Helt konkret, er Opti-free PureMoist med til at fugte dine kontaktlinser, så de ikke tørrer ud i løbet af dagen. Det giver dig en følelse af friskhed, fordi enhver irritation grundet tørhed på kontaktlinsen fjernes. 

Et globalt studie, hvor mere end 10.000 spørgeskemaer blev besvaret, har vist at de som bruger kontaktlinsevæsken Opti-free PureMoist oplever en øget komfort i brug af kontaktlinser 2. Samtidig, viser det sig at Opti-free PureMoist forhindrer tørre kontaktlinser sidst på dagen ved brug af kontaktlinsevæsken. Alt i alt er det en kontaktlinsevæske, der kan hjælpe med at forhindre øjenirritationer mens du oplever en større komfort og bedre hygiejne. 

Derfor skal du vælge Opti-free PureMoist som din kontaktlinsevæske

Selvom der allerede nu er mange grunde til at vælge Opti-free PureMoist, som din faste kontaktlinsevæske, findes der faktisk flere gode grunde. Dertil skal det siges, at det selvfølgelig anbefales at du følger vejledningen fra din øjenlæge i forhold til kontaktlinsevæsker. Denne artikel er dog med til at give dig et informeret billede af Opti-free PureMoist, som du kan bruge ved overvejelse omkring brug og køb.

Opti-free PureMoist er produceret af Alcon, som er et velkendt mærke i markedet for kontaktlinser. Alcon understreger et bestemt udtryk, når de selv beskriver Opti-free PureMoist: “Fra morgen til aften”. Udtrykket uddybes med at Opti-free PureMoist holder dine kontaktlinser fugtige og komfortable, uanset hvad din dag bringer. Dette skyldes blandt andet teknologien HydraGlyde, som giver dig fugtige og komfortable kontaktlinser i op til 16 timer. Teknologien virker ved at give et beskyttende omslag, der både fugter og hjælper med gnidningsfrie blink, når dit øjenlåg åbner og lukker i. Derudover er denne kontaktlinsevæske optimeret til kontaktlinser lavet af silikone hydrogel, men kan bruges på langt de fleste bløde kontaktlinser.

Tidligere i artiklen, nævnte vi de egenskaber som Opti-free PureMoist har i forhold til rens og hygiejne. De er vigtige at bringe op igen, da det i sidste ende handler om din sundhed og dine øjne. Så blot for at understrege, så desinficerer Opti-free PureMoist dine kontaktlinser på et niveau, der er højere end internationale standardiseringer 3. Når du bruger kontaktlinsevæsken på dine kontaktlinser, kan du derfor føle dig tryg med at Opti-free PureMoist er med til at forhindre irritationer og infektioner i dit øje. 

Den allersidste grund til at du skal vælge Opti-free PureMoist som kontaktlinsevæske, omhandler noget praktisk. Der medfølger et kontaktlinse etui, når du køber Opti-free PureMoist. Du bruger kontaktlinse etuiet til at opbevare dine kontaktlinser, og selvfølgelig også i forbindelse med rens og rengøring. Hvis du vil vide mere omkring kontaktlinse etuier, så har vi her på hjemmesiden lavet en guide til hvordan du vælger et kontaktlinse etui

Sådan renser du dine kontaktlinser med Opti-free PureMoist

Det første du skal gøre er, at vaske dine hænder grundigt med sæbe. Dernæst skal du skylle og tørre dine hænder. Her er det vigtigt at hænderne er helt tørre, så du ikke blander kontaktlinsevæsken sammen med sæbevand eller lignende. Når du har gjort dette, så er du klar til at rense dine kontaktlinser med kontaktlinsevæsken Opti-free PureMoist. 

 1. Tag én kontaktlinse ud af dit kontaktlinse etui eller dit øje, og læg den på din rene og tørre håndflade.
 2. Brug kontaktlinsevæsken Opti-free PureMoist på begge sider af den kontaktlinse, som er på din håndflade.
 3. Brug dine fingre til blødt at gnide kontaktlinsen med kontaktlinsevæsken i din håndflade. Dette skal gøres i ca. 20 sekunder.
 4. Brug Opti-free PureMoist til at skylle hver side af kontaktlinsen i din håndflade i ca. 10 sekunder. 
 5. Skru låget af dit kontaktlinse etui, og påfyld med Opti-free PureMoist. 
 6. Læg kontaktlinsen der er i din håndflade i kontaktlinse etuiet, som du netop har påfyldt med Opti-free PureMoist.
 7. Gennemgå trin 1-6 med din anden kontaktlinse fra dit øje eller kontaktlinse etui. Derefter skrues låget til på dit kontaktlinse etui.
 8. Når dine kontaktlinser er i dit kontaktlinse etui, vil de blive renset med Opti-free PureMoist natten over. Kontaktlinserne skal forblive i dit kontaktlinse etui i mindst 6 timer. 

Opti-free PureMoist specifikation

Producent
Alcon
Type
Kontaktlinsevæske
Størrelse
90ml eller 300ml
Holdbarhed
Uåbnet: Se mindst holdbar til. Åbnet: 6 måneder.
Indhold
POLYQUAD 0.001%, ALDOX 0.0006%, HydraGlyde, Sodium Citrate, Tetronic 1304 og Boric Acid
Ekstra
Kontaktlinse etui medfølger
 1. Borazjani, R. N., McAnally, C., Callan, M., McNamee, L., Walters, R., Neelam, S., … & Smith, R. (2010). Antibacterial, antifungal and antiamoebal properties of a novel multi-purpose solution. Investigative Ophthalmology & Visual Science, 51(13), 3414-3414.
 2. Lemp, J., & Kern, J. R. (2013). results from a global survey of contact lens-wearer satisfaction with OPTi-Free® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting solution. Clinical Optometry, 5, 39.
 3. Rosenthal, R. A., Sutton, S. V., & Schlech, B. A. (2002). Review of standard for evaluating the effectiveness of contact lens disinfectants. PDA journal of pharmaceutical science and technology, 56(1), 37-52.