Opti-free Express

Opti-free Express er en såkaldt multifunktionel kontaktlinsevæske, der både renser dine kontaktlinser for bakterier og øger fugtigheden af dine linser.

Som bruger af kontaktlinser, får du dermed en øget komfort og tryghed, da dine kontaktlinser både er rene og behagelige.
opti-free-express-kontaktlinsevaeske

Der er ingen tvivl om at brugen af kontaktlinsevæske er nødvendig for dig, der bruger ugentlige, 14-dages eller månedlige kontaktlinser. De typer af kontaktlinser skal nemlig rengøres og opbevares ordentligt, ellers risikerer du bakterier på dine kontaktlinser. Derudover, så er det også ubehageligt at bruge kontaktlinser, som ikke er rengjort med korrekt kontaktlinsevæske. Opti-free Express er en kontaktlinsevæske, som kan hjælpe dig med at holde dine kontaktlinser rene og komfortable. Dette relaterer sig til kontaktlinsevæskens multifunktioner, som både er at rense og fugte dine kontaktlinser.

Kontaktlinsevæsken Opti-free Express indeholder også POLYQUAD® og ALDOX®. Hvad er det så? Kort sagt, er det midler som renser og desinficerer dine kontaktlinser med høj effektivitet, så du undgår infektioner i øjnene. Effektiviteten for POLYQUAD® og ALDOX®  er påvist i flere studier 1 2. Derudover, så viser et medicinsk studie fra 2009 udført med 105 brugere af kontaktlinser, at Opti-free Express giver bedre komfort og færre øjenirritationer end et konkurrerende kontaktlinsevæske produkt3. Derfor er Opti-free Express et godt valg for dig, når du skal vælge kontaktlinsevæske. Herunder har du flere grunde til at vælge netop dette produkt frem for andre.

Derfor skal du vælge Opti-free Express som din kontaktlinsevæske

Opti-free Express er ikke den eneste kontaktlinsevæske på markedet, men alligevel er denne kontaktlinsevæske måske det bedste valg for dig. Selvfølgelig anbefaler vi, at du altid følger anbefalinger for din øjenlæge, men her giver vi dig et informeret grundlag for din beslutning vedrørende køb og brug af Opti-free Express.

Alcon, som er firmaet bag der producerer Opti-Free Express, har designet denne kontaktlinsevæske specielt til dig, som har følsomme øjne. Det er eksempelvis for dig, hvis øjne bliver hurtigt irriteret grundet bakterier, støv og andre partikler, som sætter sig fast på dine kontaktlinser. Derudover, er Opti-Free Express brugbar for alle bløde kontaktlinser lavet af hydrogel og silikone. Det dækker langt de fleste kontaktlinser, medmindre du har fået lavet nogle specielle og hårde kontaktlinser.

Opti-free Express indeholder blandt andet Tetronic®, som er et middel der hjælper med at bevare fugtigheden af dine kontaktlinser i op til 8 timer. Det gavner dig og din brug af kontaktlinser, da du dermed oplever en øget komfort ved daglig brug. 

Sidst men ikke mindst, så medfølger der et kontaktlinse etui, når du køber Opti-free Express. Det medfølgende kontaktlinse etui hjælper dig med at opbevare dine kontaktlinser. Det er også med et kontaktlinse etui, at du kan rense dine kontaktlinser med Opti-free Express. Her på hjemmesiden har vi lavet en guide om valg af kontaktlinse etui, hvis du ønsker at vide mere om hvilket etui du skal bruge.

Sådan renser du dine kontaktlinser med Opti-free Express

Først og fremmest, skal du vaske dine hænder grundigt før du påbegynder rens af dine kontaktlinser. Husk at skylle og tørre dine hænder efter påførsel af sæbe. Når dette er gjort, kan rense dine kontaktlinser med Opti-free Express. 

 1. Start med at lægge én kontaktlinse på din rene håndflade.
 2. Påfør Opti-free Express på begge sider af din kontaktlinse.
 3. Start med at gnide kontaktlinsen blødt med fingeren i ca. 20 sekunder.
 4. Skyl hver side af kontaktlinsen i ca. 10 sekunder med Opti-free Express.
 5. Påfyld dit kontaktlinse etui med Opti-free Express.
 6. Læg din kontaktlinse i kontaktlinse etuiet, der er påfyldt med Opti-free Express.
 7. Gennemgå trin 1-6 med din anden kontaktlinse, og skru låget på dit kontaktlinse etui.
 8. Dine kontaktlinser bliver nu renset over natten i dit kontaktlinse etui, der er fyldt med Opti-free Express. Lad dine kontaktlinser forblive i kontaktlinse etuiet i mindst 6 timer.

Opti-free Express specifikation

Producent
Alcon
Type
Kontaktlinsevæske
Størrelse
120ml eller 355ml
Holdbarhed
Uåbnet: Se mindst holdbar til. Åbnet: 6 måneder.
Indhold
POLYQUAD® 0.001%, ALDOX 0.0005%, Tetronic 1304, Citrate, EDTA, Boric Acid, Sorbitol og Aminomethylpropanol.
Ekstra
Kontaktlinse etui medfølger
 1. Rosenthal, R. A., Bell, W., Henry, C., & Schlech, B. A. (2005). Antimicrobial spectrum of a new contact lens disinfectant. Optom Vis Sci, 82.
 2. Stiegemeier, M. J., Cedrone, R., Evans, D., Friederichs, G., Holle, D., Jenkins, W., … & Zigler, L. (2004). Clinical performance of ‘no rub’multi-purpose solutions. Contact Lens and Anterior Eye, 27(2), 65-74.
 3. Lipener, C., & Contact Lens Advisory in Scientific Studies (CLASS) group. (2009). A randomized clinical comparison of OPTI-FREE EXPRESS and ReNu MultiPLUS multipurpose lens care solutions. Advances in therapy, 26(4), 435-446.