Hvad koster kontaktlinser?

Prisen på kontaktlinser kan variere meget. Her giver vi dig svaret på hvad kontaktlinser koster, og hvad der har indflydelse på prisen. Brug denne artikel til både at få eksempler på hvad kontaktlinser koster, men også for at give dig selv et informeret billede af hvorfor kontaktlinsepriser varierer som de gør. Det vil hjælpe dig i søgen på kontaktlinser, så du får en fair pris på kontaktlinser i forhold til dit behov. I sidste ende er der mange penge at spare om året, hvis du forstår prisen bag kontaktlinser.

Klik på linket overfor, og se hvad du kan spare på dine kontaktlinser hos vores partner.

Derfor er der forskel i priser på kontaktlinser 

Desværre er der ikke et endegyldigt svar på hvad kontaktlinser koster. Der er alt for mange faktorer, som spiller ind, når man skal vurdere prisen på kontaktlinser. Det er derfor meget svært at give standardpriser på kontaktlinser, og det kan jo til dels være en god ting for dig som forbruger. Netop fordi at dine øjne er unikke, og alle løsninger ikke nødvendigvis er de bedste for dig. 

Men for at starte fra toppen af, så findes der jo både dyre og billige kontaktlinser, hvor prisen kan variere utrolig meget. Hvad er forskellen så? Med andre ord, hvilke faktorer spiller ind på prisen på kontaktlinser? Et af faktorerne omhandler typen af kontaktlinser. Nogle kontaktlinser skal skiftes ud dagligt, andre kontaktlinser skal renses og plejes, men kan til gengæld bruges i 14 til 30 dage. Samtidig findes der også forskellige typer af kontaktlinser alt afhængig af synskorrigering. Eksempelvis om kontaktlinsen skal hjælpe dig med nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller gammelmandssyn. 

En anden faktor, som har afgørende indflydelse på prisen, er materialet og funktionaliteten. Kontaktlinser kan være produceret i forskellige typer af materialer, som giver kontaktlinsen en speciel type af funktionalitet. I forlængelse af det, så er producenten af kontaktlinsen også med til at afgøre prisen. Det vil sige, at de mange forskellige forhandlere af kontaktlinser kan prissætte forskelligt – hvilket de bestemt gør. Det kan du læse meget mere om, længere nede i denne artikel.

Sidst men ikke mindst, så afgøres prisen på dine kontaktlinser også af hvor du køber dem. Kontaktlinser kan købes hos mange forskellige forhandlere, oftest bliver det købt hos optikere, hvor prisen også varierer. Denne faktor, samt de andre der er nævnt ovenfor, vil blive gennemgået herunder.

Prisen på kontaktlinser afhænger af type

En af de vigtigste faktorer, der kan hjælpe dig med at bringe prisen på kontaktlinser ned, er typen. Især, når du står mellem valget af daglige, ugentlige eller månedlige kontaktlinser. 

Endagslinser, eller daglige kontaktlinser, er ofte markant dyrere end de kontaktlinser, som du kan bruge igen og igen op til 30 dage. Faktisk kan endagslinser koste 2-3 gange mere end kontaktlinser, der bruges ugentligt, hver anden uge eller månedligt. Det du betaler for, er selvfølgelig komforten. Med ugentlige, 14-dages eller månedslinser, skal du rense og opbevare kontaktlinserne hver aften. Det kræver derfor, at du også bruger penge på et kontaktlinse etui og kontaktlinsevæske. Samtidig er det nødvendigt, at du er disciplineret nok til at pleje dine kontaktlinser dagligt. Hvis du ikke kan pleje dem, kan de blive beskidte og uhygiejniske, som så kan føre til bakterier og sygdomme i dine øjne. Samtidig, så får du ikke særlig mange kontaktlinser, når du køber ugentlige, 14-dages eller månedslinser. Mister du derfor nogle af kontaktlinser, skal du købe flere, hvilket kan presse prisen op til i nærheden af endagslinserne. I Danmark bruger 3 ud af 4 endagslinser, hvilket viser at vi i Danmark tillægger komfort en større betydning end pris. Ikke desto mindre, så har du indflydelse på hvad dine kontaktlinser koster, når du skal vælge typen af kontaktlinser.

Selvom du har indflydelse på valget af endagslinser, ugentlige eller månedslinser, så har du ikke samme indflydelse på valget af kontaktlinser til speciel synskorrigering. Er du eksempelvis blot nærsynet eller langsynet, så kan du spare mere end 30% på dine kontaktlinser, end hvis du har bygningsfejl eller gammelmandssyn. Bygningsfejl kræver kontaktlinser tilegnet astigmatisme, og det koster altså desværre ekstra. Det samme gør multifokale kontaktlinser, der hjælper dig med både at se langt og nært. Disse faktorer har du mindre indflydelse på, men ikke desto mindre har det betydning for prisen.

Kvaliteten og pris på kontaktlinse går hånd i hånd

Nogle kontaktlinser er dyrere end andre på grund af materialerne, som er blevet brugt til fremstillingen af kontaktlinserne. Materialerne kan have afgørende betydning for kvaliteten af kontaktlinsen, og bedre materiale koster flere penge. Derfor er kontaktlinser oftest et af de produkter, hvor kvaliteten og prisen følger hinanden. Årsagen til det er, at materialet afgør hvor meget ilt der slipper igennem til dine øjne, når du bruger kontaktlinsen. Jo mere ilt, des dyrere er kontaktlinsen. På den anden side, så får dine øjne også mere ilt, hvilket er sundt for dig, når du bruger kontaktlinser regelmæssigt. Det er også derfor, at øjenlæger anbefaler at tage kontaktlinser ud af øjnene 1-2 timer inden man går i seng, og 1-2 timer efter man er stået op. Netop for at øjnene kan få ilt, uden at kontaktlinsen agerer som filter. En kontaktlinse, der lader meget ilt slippe igennem er derfor kun godt for dig. Det samme gælder kontaktlinser, der har et højt vandindhold. Både ilt der slipper igennem samt vandindholdet, vil give dig en fornemmelse af, at dine øjne ikke bliver trætte eller tørre. Så i sidste ende, er materialet en vigtig faktor på hvad kontaktlinser koster, men også på din komfort.

Eksempelvis, kan kontaktlinser med dyrt materiale koste 2,5 til 3 gange mere end kontaktlinser, der er lavet af billigt materiale. Selvfølgelig findes der kontaktlinser, der bevæger sig på den midterste prisleje. Her er det op til dig, da du kan bestemme hvad dine kontaktlinser skal koste, alt afhængig af materialet, vandindholdet og ilten du ønsker skal slippe igennem til dine øjne.

Er din kontaktlinse fra Audi eller Skoda?

Producenten og mærket på kontaktlinsen spiller en stor rolle for prisen på kontaktlinser. Selvom producenter af kontaktlinser, og de mærker som de markedsfører, ikke er lige så velkendte som enten Audi eller Skoda, så findes samme princip inden for kontaktlinser. Der er et hav af forskellige klasser hos de enkelte producenter, som kommer med forskellige priser.

Nogle gange, har man det bedre i en Skoda end i en Audi, og derfor kan det være relevant at finde en alternativ kontaktlinse fra en anden producent, hvis du vil spare penge på dine kontaktlinser. Føler du derimod, at dine øjne har det bedst med en producent af kontaktlinser i Audi-klassen, så fortsætter selvfølgelig med det. Denne artikel giver dig bare information omkring hvordan, at du kan styre hvad dine kontaktlinser koster afhængig af forskellige faktorer.

Du betaler for mere end bare dine kontaktlinser

Nu har vi gennemgået de faktorer relateret til typen, materialet og producenten af din kontaktlinse, som har betydning for hvad dine kontaktlinser koster. De ovennævnte faktorer omhandler selve kontaktlinsen og dens funktionalitet. Det er dog ikke altid, at du blot ender med at betale for dine kontaktlinser. Nogle gange betaler du ekstra for andre ting, og det har i allerhøjeste grad betydning for prisen på din kontaktlinse.

Køber du dine kontaktlinser gennem en optiker, så betaler du ikke blot for din kontaktlinse. Du betaler også for optikerens husleje, løn til medarbejdere, inventar, rengøring, maskiner og meget andet. Nogle optikere er billigere end andre, da de måske har færre omkostninger til nogle af de ovennævnte eksempler. Men generelt, kan du opleve at du skal betale mere for dine kontaktlinser hos optikere, end via online og internetbaserede forhandlere. Fordelen ved at gå til optikeren er, at du jo også betaler for synsprøver og synstjek. Det bliver oftest indregnet i den pris, som du betaler for dine kontaktlinser. Det skruer også prisen på kontaktlinser i vejret. På den anden side, kan du via køb af kontaktlinser fra online forhandlere spare penge, mens du får synstjek gratis hos din øjenlæge én gang om året. 

Faktisk kan prisforskellen være flere tusind kroner på årlig basis, det er penge som du sagtens kan bruge på andre ting end kontaktlinser. Det er vel og mærke en prisforskel, når der er tale om den samme type kontaktlinse fra samme producent. Se et konkret eksempel på, hvad kontaktlinser koster, når de ovennævnte faktorer indregnes.

Udvalgt eksempel: Priser på kontaktlinser

Følgende priseksempel på kontaktlinser, og hvad det kan koste dig, er baseret på en kontaktlinse af høj kvalitet. Der er tale om kontaktlinsen Acuvue Oasys med Hydraluxe, som er en af de bedste endagslinser på markedet i dag. 

Købes kontaktlinsen hos en optiker, så koster det ca. 470 kroner om måneden, hvis du skal have korrigering for dit nærsyn eller langsyn. Har du derimod bygningsfejl, koster kontaktlinsen mellem 500-550 kroner om måneden eller mere afhængig af optiker. Vælger du derimod at købe kontaktlinsen fra en forhandler på internettet, så kan du få kontaktlinsen der korrigerer normalt nærsyn eller langsyn til 370 kroner om måneden eller lavere. Skal du derimod bruge kontaktlinsen til at korrigere for bygningsfejl oveni, så koster det dig ca. 390 kroner om måneden. 

Det er ikke svært at se besparelsen for den samme type kontaktlinse fra samme producent. Faktisk vil du på ét år spare fra 1.200 kroner op til 1.920 kroner. Følger du vejledningen i denne artikel, og inkluderer nogle af de andre faktorer, så kan du måske spare over 2.000 kroner om året på dine kontaktlinser.

Vi anbefaler også, at du læser videre på denne hjemmeside, hvor vi har en masse guides og vejledninger til dig, som bruger kontaktlinser. Derudover, har vi også beskrivelser af mange kontaktlinser, som du kan købe til billigere penge.

*Denne artikel indeholder kommercielle links.

Kategorier Blog