Farvede kontaktlinser

Siden 1940’erne har vi mennesker taget farvede kontaktlinser til os, når vi ville bruge kontaktlinser til mere end bare at korrigere synet. For farvede kontaktlinser er en glimrende måde hvorpå, at du kan ændre dit look og skabe en unik stil, som får dig til at skille dig ud fra mængden. En af de første brugere af farvede kontaktlinser var faktisk Marilyn Monroe, ifølge en artikel, der kigger tilbage i historien for kontaktlinser og farvede linser1 Så ønsker du at gå fra brune øjne til blå øjne, eller omvendt eller måske noget helt tredje, så er du kommet til det rigtige sted.

Klik på linket overfor, og find farvede kontaktlinser hos vores partner.

Husk også, at både farvede og ufarvede kontaktlinser skal bruges med omhu. Hvis du ikke har lært at bruge kontaktlinser gennem en optiker eller øjenlæge, så anbefales det at du får tjekket dine øjne inden at du bruger farvede kontaktlinser.

Hvad er farvede kontaktlinser?

Inden vi hopper til det sjove, med farverne på kontaktlinserne og hvor du kan bruge dem. Så lad os lige finde ud af hvad de farvede kontaktlinser egentlig er for en størrelse. Farvede kontaktlinser er kontaktlinser, der har enten har en fast farve eller et farvet mønster på linsen. Dette kan ændre farven på dine øjne eller give en anden effekt, som for eksempel katte-øjne eller zombie-øjne.

Det er vigtigt at påpege, at dit syn ikke ændrer sig. Det vil sige, at du ikke begynder at se rødt, hvis du har røde kontaktlinser på. Det er kun alle andre, der ser dine øjne som røde. Du kan stadig se lige så klart som før. Et eksempel på farvede kontaktlinser, der har en fast farve, er endagslinserne fra FreshLook.

Kan man få farvede kontaktlinser med og uden styrke?

Det korte svar er, ja. Du kan få farvede kontaktlinser uden styrke, men du kan også få dem med styrke. Når du vælger kontaktlinser med farve uden styrke, så skal du blot vælge styrken, der hedder “0.00”. Nogle gange vil styrken stå som -0.00 eller +0.00, men så længe at der står 0.00, betyder det, at der ikke er nogen styrke i kontaktlinsen.

Ønsker du derimod kontaktlinser med en flot farve, der har styrke. Så kan du justere fra 0.00 styrken til en passende styrke. De fleste farvede kontaktlinser, fra f.eks. mærket FreshLook har en styrke fra -8.00 til +6.00.

Hvor kan jeg bruge farvede kontaktlinser?

Der er ikke en anledning, hvor du ikke kan bruge farvede kontaktlinser. Det er kun din fantasi som sætter grænser. Det kan være at du skal til en kostumefest eller Halloween-fest, hvor du her kan bruge farvede kontaktlinser til at fuldende dit kostume eller skabe et unikt look. Farvede kontaktlinser kan også bruges i hverdagen, hvis du ønsker at skille dig lidt ud eller har lyst til at prøve en ny stil. Igen, så er det fantasien der sætter grænser. Men for at inspirere dig, har vi stadig valgt at give dig nogle gode bud på fester og begivenheder herunder, der er perfekte til lidt ekstra farve.

Farvede kontaktlinser til Halloween

Farvede kontaktlinser kan give dit halloween kostume det ekstra pift, der får dig til at skille dig ud fra mængden, når du skal til halloween festen. En af de mest populære farver til halloween er selvfølgelig rød, da den kan give dig det dæmoniske udseende, som er så populært på denne tid af året. Hvis du ønsker at forblive mere neutral i dit udtryk, kan du også overveje farver som guld eller grøn, som kan give dig den mystiske eller hekseagtige udstråling, der skræmmer alle de andre til halloween.

Hvis du er usikker på, hvilken farve der passer bedst til dit kostume, kan du altid overveje at tage inspiration fra nogle af de klassiske halloween kostumer. En vampyr eller varulv kan for eksempel matche godt med røde eller gule kontaktlinser, mens en heks eller troldmand kan have glæde af grønne eller lilla kontaktlinser. Vælger du derimod en zombie, så kan du prøve dig af med både sorte eller hvide kontaktlinser.

Farvede kontaktlinser til festivaler

Efter corona, er festivaler igen blevet noget som vi for alvor kan gå til og være med på. Det er også en sjov og spændende tid, afhængig af festivalen du skal på. For her kan du udtrykke din kreativitet, hvor farvede kontaktlinser især kan give dig lidt ekstra kant til dit festival-look.

For en festival kan du overveje farver som blå, grøn eller lilla for at give et funky og sjovt udtryk. Disse farver passer godt sammen med festivalens livlige og farverige atmosfære. Du kan også overveje glimmer eller metallic farver, der vil skille sig ud og give dig en ekstra glød i solskinnet. Desuden kan vi ikke gå udenom, at anbefale orange kontaktlinser til den årlige Roskilde Festival.

Farvede kontaktlinser til kostumefest og udklædningsfest

De mange-farvede kontaktlinser er som skabt til kostumefester og udklædningsfester. For nu du også klæde dine øjne ud, eller give dine øjne et kostume på. Der er altid et hav af mønstre du kan vælge, så det er bare om at matche dit tøj til linsen eller måske endda finde det perfekte kostume til dine nye øjne.

Hvis du har en bestemt karakter eller personlighed, du prøver at efterligne, kan farvede kontaktlinser være en nem måde at gøre det på. For eksempel kan du matche følgende kostumer med kontaktlinser: vampyrer, aliens, hekse, superhelte, tegneseriefigurer og tv-figurer. Du kan også bruge farvede kontaktlinser til at skabe et dyrisk look som katteøjne eller slangeøjne.

Farvede kontaktlinser til diskoteket, klubben eller i byen

Når du skal ud i byen, på klub eller i diskotek kan farvede kontaktlinser være en fed måde at tage festen til et nyt niveau. Du bliver i hvert fald set på dansegulvet, hvis du vælger kontaktlinser i røde eller gule toner.

Ønsker du ikke at tiltrække så meget opmærksomhed, er de subtile farver som grøn, blå eller lyselilla gode at vælge. Disse farver kan matche dit tøj og dine accessories, og kan være med til at fremhæve dine øjne og give dit look en helhed. Prøv selv at lege med farver og stilarter, og skab et look, der passer til dig og din personlige stil. Du kan finde mange forskellige farvede kontaktlinser øverst på denne side.

Farvede kontaktlinser til nytårsaften

Der findes to typer til nytårsaften, 1) dem som ved hvad de skal have på, og 2) dem som stresser til sidste øjeblik. Uanset om du er type 1 eller type 2, så kan du bruge farvede kontaktlinser til at give dig et ekstra touch, når du skal feste igennem nytårsaften.

Hvis du ønsker at tilføje en smule glamour til dit look, kan du overveje guld- eller sølvfarvede linser, som vil se fantastisk ud med et sort og hvidt outfit eller til glitrende tøj som eksempelvis et jakkesæt eller en cocktailkjole. Du kan selv prøve at vælge farvede kontaktlinser, der sørger for at du både stråler på billederne, men samtidig også giver dig et mindeværdigt look til årets største fest.

Farvede kontaktlinser til cosplay, comic-con eller andre begivenheder

Selvom cosplay typisk er forbundet med påklædning og kostumer, kan farvede kontaktlinser også være en afgørende del af at fuldføre din karakter. Farvede kontaktlinser er endda nogle gange påkrævet før, at du med god samvittighed kan sige at dit cosplay kostume eller påklædning er fuldendt. Det giver dig i hvert fald ekstra point, når du skaber en autentisk og unik karakter.

Der er et stort udvalg af farvede kontaktlinser, som passer til forskellige cosplay-looks, og det er vigtigt at finde den rigtige farve og type, som passer til din karakter. Hvis du skal klæde dig ud som en anime-figur, kan du vælge kontaktlinser, der har store og farverige pupiller. Igen, er det fantasien der sætter grænsen til valg af kontaktlinser til cosplay.

Farvede kontaktlinser til fastelavn

Sidst men ikke mindst, må vi ikke glemme fastelavn. Fastelavn er lig med katten og tønden, men også de lækre fastelavnsboller. Men ingen fastelavn, uden den perfekte udklædning. Den perfekte udklædning gælder ikke kun det tøj du har på, men selvfølgelig også farven på dine øjne.

Til fastelavn kan man for eksempel overveje farvede kontaktlinser med katteøjne- eller drage-designs for at give sit kostume et ekstra fastelavnsskud. Hvis du klæder dig ud som en vampyr eller heks, kan du overveje farvede kontaktlinser med røde, gule eller orange nuancer for at få øjnene til at matche dit udklædningstema.

Vi håber at du nu har inspiration til at bruge dine farvede kontaktlinser til enhver begivenhed, fest eller til dagligt brug.

  1. Coroneo, Minas T., Hans-Walter Roth, and Ezra Maguen. “Was Marilyn Monroe myopic and an early adopter of colored contact lenses? A review of the evidence and the early history of colored contact lenses.” The Ocular Surface (2021).
Kategorier Blog