Er det svært at bruge kontaktlinser?

Spørgsmål: Er det svært at bruge kontaktlinser?

Svar: Det korte svar er nej. Det er ikke svært at bruge og gå med kontaktlinser. Millioner af mennesker, inklusive børn, bruger hver dag kontaktlinser, som et uundværligt element til at få et skarpt syn. Disse mennesker ville ikke have brugt kontaktlinser, hvis det var svært.

Det lange svar er dog at det godt kan være svært i starten, når du skal begynde at gå med kontaktlinser. Tilvænning kræves, og sådan er det jo med alt nyt. Derfor er det naturligt at stille spørgsmål om hvorvidt det er svært at bruge kontaktlinser, da spørgsmålet måske stammer fra velkendte episoder med andre der bærer kontaktlinser. Eksempelvis, ser det utrolig svært ud når en person tager sine kontaktlinser af eller på. Det kan give kuldegysninger og være afskrækkende for nogle, da det ligner at man decideret graver efter kontaktlinser i øjet – men det er kun sådan at det ser ud for de, der ikke bærer kontaktlinser eller for dem som bruger briller. For alle andre, hvor kontaktlinser er hverdag, er det blot en vane.

Du kan derfor være helt tryg, hvis du undrer dig over hvorvidt det at bære kontaktlinser nogensinde vil blive en vane for dig. Det bliver det på under en uge, og det bliver lige så naturligt for dig som at tage tøj på og børste tænder om morgenen. Dernæst opdager du også at du ikke graver kontaktlinserne frem fra dine øjne, men blot tager fat i kontaktlinsen uden at have berøring med øjet overhovedet. På samme måde, så indsætter du dine kontaktlinser i øjet ved kun at berøre ydersiden af kontaktlinsen. Faktisk, er det efter tilvænning så nemt at bruge kontaktlinser, at selv børn kan finde ud af det. Så frygten for at bære kontaktlinser, kan du godt gemme væk, da det som førnævnt hurtigt bliver en vane. Samtidig er millioner af menneskers brug af kontaktlinser et bevis på, at det ikke er et nødvendigt onde. Derudover, så er kontaktlinser i dag meget brugervenlige og designet til at være nemt at bruge til daglig.

Hvis du stadig er bekymret, så kan du læse meget mere om kontaktlinser på vores hjemmeside. Igen vil vi dog gerne påpege at det kun er svært i starten, men at øvelse gør mester og tilvænning sker hurtigt når du bruger kontaktlinser. Så køb og brug du bare kontaktlinser, så du også kan nyde et perfekt syn der føles naturligt. 

Kategorier Blog